29/6 Hur kommer du igång med ett strukturerat innovationsarbete för att öka innovationskraften?

Omvärldsförändringar ställer hela tiden ökade krav på verksamheters förändringsförmåga. Det gör att det börjar bli alltmer vedertaget att jobba på ett strukturerat sätt för ökad innovationsförmåga och fler och fler använder den relativt nya ISO-standarden 56002, som ett ramverk och en hjälp.

Området är fortfarande relativt nytt och under snabb utveckling, vilket gör det värdefullt med tips och inspiration från de som håller på att etablera sitt innovationsledningssystem med styrning, organisering, kulturfrågor, processer, metoder och verktyg etc. Vi vill under denna träff ge några olika tips och perspektiv på hur man kan göra i praktiken och ge utrymme för diskussioner och erfarenhetsutbyte kring implementering av innovationsledning.

Två verksamheter presenterar sitt arbete att komma igång med systematisk innovationsledning enligt ISO 56002.

Anmäl dig nu >>

Dagens talare:

Linda Ljungquist, Social- och omsorgsdirektör på Linköpings kommun, kommer att berätta om hur Social- och omsorgsförvaltningen är i startfasen för att etablera ett komplett innovationsledningssystem.

Jessica Svärdell, verksamhetsutvecklare innovation på digitaliseringsstaben på Linköpings Kommun, delar med sig erfarenheter och tips från ett pilotprojekt för utbildning i innovationsförmåga för ledningar, verksamhetsutvecklare och mötesledare på Linköpings kommun där Social- och omsorgsförvaltningen ingår.

Lena Jessen, administrativchef, och Ingrid Wennström, verksamhetsutvecklare, båda på Returpack / ”Pantamera”, beskriver hur de arbetat systematiskt med ledningen, innovationsledare och facilitatorer för att öka innovationsförmågan.

Kristina Swenningsson, innovationsexpert på Crearum och även moderator för mötet, berättar om konkreta arbetssätt för innovationsledning på operativ, taktisk och strategisk nivå som inspiration och tips kopplat till casen.

29 juni alla talare.jpg

Agenda 29/6, klockan 13:00-15:30
Medlemsmötet leds av Innovationsledarna East Sweden och frågor som kommer att diskuteras under medlemsmötet är:

  • Hur ska vi komma igång?

  • Vad krävs av ledningen?

  • Hur ska vi kunna ta oss tid att jobba med framtidsfrågor samtidigt som vi är pressade i vardagen?

  • Hur ska vi organisera oss?

  • Hur kan vi mäta effekter?

Deltagarna får därefter testa en nulägesanalys kopplad till standarden och i gruppövningar diskutera och erfarenhetsutbyte kring frågeställningarna.

Anmäl dig nu >>